naravno-gibanje-logo

Energije pri fizični aktivnosti

V tokratnem zapisu bom uporabil poglavje iz knjige Povezane energije, avtorja Antona Krajcarja. Naslov poglavja je “Z VELIKIM FIZIČNIM NAPOROM SE ENERGIJE NAJBOLJ PRETVARJAJO V TOPLOTO, V TEM PRIMERU NI RASTI ŽIVLJENJA NITI DUŠE”. Avtor je s tem kar piše v tem poglavju in v drugih knjigah, tudi meni odprl oči. Ne pozabite, da vse kar se nas dotakne, je nekaj kar je bilo skrito naše. Uživajte v branju.
“Z velikimi fizičnimi napori energije usmerjamo v pospešen metabolizem, fizične energije usmerjamo v premikanje mišic, katere morajo trošiti ne samo energijo iz dobljene hrane, temveč se vse energije usmerjajo k doseganju cilja. Tako morajo duhovne energije podpirati fizične energije. Namesto da duhovne energije dobijo od telesa, morajo one dajati telesu. Cilj je v glavi in vse je usmerjeno k cilju. Noge, roke in vse ostale mišice morajo imeti močan napor, usmeritev je v glavi. Elektromagnetizem se nabira, možgani se pregrevajo in srce nabere, tako je na nogometnih tekmah veliko smrti. Energije so v konfliktu, telo se utrudi, nato se malo spočije, mentalni sklopi se učvrstijo in tako se lažje zdrži s kondicijo. Ko se duhovne energije usmerja k telesu, lahko telo prenese še več napora in živi dlje, vendar se duhovnost – življenje zmanjša. Če se z ekstremnimi športi, velikimi kondicijami, naredi skrivni mentalni sklop in na katerikoli način vezanost za ta šport, se duhovne energije obrne k telesu, katero lahko dlje in zdravo obstaja, ampak tisto trajno pada in naprej potujemo zmanjšani. Ta dejstva bi morali vzeti v obzir tisti, ki jih zanimajo samo rezultati. Na koncu se izkaže, da so vse zmage porazi. Živo telo in njegove energije s svojimi dejanji lahko usmerimo proti naravnim energijam ali proti duhovnim energijam, v tem je cela filozofija. Če se ga usmeri v fizične aktivnosti nad naravno kondicijo, tedaj gremo v vsiljeno naravo in duhovnost se zmanjša, ker mora podpirati to vsiljenost. Vidite, da morajo biti stalni treningi. V tem je bit in razlaga, da nekaj ni naravno. Ko smo usmerjeni k rastu življenske energije in znamo čiščenje od uma, tedaj skozi zmerno aktivnost – rekreativnost pridemo v stanje usmerjanja energij proti življenju. Potrebno se je vprašati, kaj je to tako pomembnega v tekmovanju s časom, žogo, višino, dolžino, raznoraznih rekordih? Kaj je tako pomembno za napredek in ohranitev življenja? Kateri so ti lobiji, ki so ustvarili tako čvrste mentalne sklope? Rekreativni šport je še kako potreben, ampak ta profesionalni, ki zahteva velika odrekanja ni aktivnost za rast, temveč je bolj za nazadovanje. Med drugim je sam profesionalni šport in vse kar se dogaja okoli njega dovolj kriminalno, pod pretvezo legalno. Prevelika privlačnost denarja je velika prevara. Vsak naj počne kar ga je volja, ampak to voljo naj izvršuje na lasten račun, ker nihče nima pravice izčrpavati drugega za svojo slavo. Na koncu se tudi ti slavni utopijo v svoji poplavi.”
Če vas zanima več o terapiji čiščenja od uma ali potrebujete informacijo kako priti do knjig Antona Krajcarja, me kontaktirajte.