naravno-gibanje-logo

Aktivne počitnice v naravi

Predstavljamo vam edinstveno doživetje za otroke, skozi katero bodo doživeli različne zabavne aktivnosti in se naučili koristnih znanj, ki jim bodo prišla prav v vsakdanjem življenju.

3 – DNEVNE AKTIVNE POČITNICE V NARAVI


Aktivne počitnice se bodo odvijale v treh zanimivih dneh:

1. dan ( Pastirčkov dan )
Spoznali bomo domače živali in manjšo čredo ovac odpeljali na pašo. Igrali se bomo zabavne pastirske igre in si s pomočjo žepnega noža izrezljali različne lesene igrače in pripomočke, kot so to nekoč delali pastirčki.

2. dan ( Od zrna do kruha )
Pogledali si bomo različne vrste žit in razlike med njimi in njihovo pridelavo. S pomočjo mlina, bomo žito zmleli v moko in zamesili testo, ki ga bomo spekli na različne načine in z njim pripravili tudi okusne testenine. Najprej na moderni način, potem pa se bomo preselili v naravo, kjer se bomo naučili zakuriti ogenj in tudi tam spekli slasten kruh. Preostanek dneva bomo preživeli v gozdu, kjer si bomo izdelali bivak in v njem prespali do naslednjega jutra.

3. dan ( Preživetje v naravi )
Nabrali bomo užitne rastline in druge naravne materiale, iz katerih bom izdelali različna orodja in orožja. Naučili se bomo filtrirati vodo, izdelati pasti za živali, nuditi prvo pomoč v primeru nesreče v naravi in še mnogo več.

Prvi dan je zbor udeležencev Aktivnih počitnic v naravi ob 8h, v Ilirski Bistrici na parkirišču pred trgovino Hofer (Vilharjeva cesta 58, Ilirska Bistrica). Zaključek je tretji dan ob 20h, ko starši pridejo po otroke na isto lokacijo kjer so jih oddali (Vilharjeva cesta 58, Ilirska Bistrica). Aktivnih počitnic v naravi se lahko udeležijo otroci od 7 – 14 leta starosti. Da se bomo vsakemu udeležencu čim bolj posvetili, bo skupina sestavljena iz 6 do največ 10 otrok.

Cena 3 dnevnih Aktivnih počitnic v naravi je 200€ na otroka.

Termini Aktivnih počitnic v naravi:
26.6. – 28.6.2023,
5.7. – 7.7.2023,
7.8. – 9.8. 2023,
23.8. – 25.8.2023.

Za več informacji me lahko pokličete ali mi pišete na:

ali pa izpolnite spodnji obrazec.

Contact Form Demo (#1)