naravno-gibanje-logo

Oktobrsko preživetje v naravi

Da si boste lažje predstavljali kako potekajo moje delavnice preživetja v naravi, vam bom na kratko opisal primer delavnice, ki smo jo naredili v mesecu oktobru. Skupino, ki je sodelovala na delavnici, sem poimenoval kar dream team :) Dream team pa zato, ker so bili vsi fantje v tej skupini zares iznajdljivi, delovni in nobena naloga, ki sem jim jo pripravil, jim ni delala velikih težav. Plus to je bil, ob njihovi sproščenosti in veliko humorja, čas ki smo ga preživeli v gozdu pravi užitek.
prezivetje v naravi oktober
Po nekaj napotkih in odprtem pogovoru, kako preživeti v naravi, če se v takšni situaciji znajdeš, so se fantje odločili, da bo zaradi dežja najbolje začeti z gradnjo bivaka za prenočitev. Zadevo so odlično opravili, nato pa z veliko truda zakurili ogenj. Ker so bili nato že zelo žejni in lačni, so se odpravili iskat vodo in hrano, ter tudi to nalogo opravili z odliko. Pijačo in hrano smo nato pripravili na odprtem ognjišču in prav vsi so bili navdušeni nad okusom takšne pojedine. Ker se je bližala noč, smo poskrbeli še za varnost, če nas ponoči obišče kakšna žival in nato smo se počasi odpravili spat...
Tako se je odvijal prvi dan delavnice preživetja v naravi s skupino dream team. Da bi izvedeli več, vas vabim, da me tudi vi kontaktirate in se sami preizkusite v takšni situaciji, ter preživetje v naravi izkusite na lastni koži.
Tukaj je še nekaj vtisov udeležencev oktobrske delavnice:
Tomaž: “Preživetje v naravi je čas zase, ki si ga moramo vzeti. To je čas brez tehnoloških naprav, ko okoli tebe ni zidov in omejevanja vsakdanjega življenja. Ko si sam in skoraj brez vsega vidiš, da se s preprostimi orodjem in malo iznajdljivosti naredi marsikaj. Čas v naravi in v dobri družbi hitro teče, še posebej če nimaš vžigalic in moraš ročno zakuriti ogenj. Pride do situacije, da bi vprašal strica googla kako se to naredi, kaj to pomeni, katera je ta rastlina,…, a nimaš telefona. V tistem trenutku se počutiš izgubljeno, se obračaš na okoli – Robi je vedno v bljižini. Po enem dnevu brez telefona se navadiš in delaš s svojo GLAVO in ne misliš več na strica googla . Veliko fizične rekreacije in odklop od vsakdana, priporočam.”
Danijel: “Lepa izkušnja, ki ti ob pomoči prijaznega inštruktorja, da v spoznanje koliko si v resnici pripravljen in zmožen.”
Robert: “Kljub slabemu vremenu prvi dan, nam je Robi naredil vikend zabaven in zanimiv. Prvič sem zakuril z lokom, kar sploh ni enostavno. Pokazal nam je divjo coolinariko z recepti iz divjine. In presenetljivo sploh ni bila slaba. O naravi ima pa Robi toliko znanja kot Google. Super zadeva. Pejte pogledat.”
Aleš: “Po takšnem mentorstvu kot ga ima Robi, imaš dejansko filing da imaš dovolj pridobljenega znanja, da bi že sam peljal svojo skupino šalabajzerjev v naturo...z njim je vse preprosto, umirjeno in tip še ve kje se kupi moka za dober kruh... pravi aburidžin res!”
Borut: “Pristen stik z naravo v super družbi (vključuje inštruktorja Robija). (Pre)kratek pobeg od betonske/asfaltne norije, v kateri preživljamo svoje dni. Priporočam.”
Neo: “S preprostim korakom iz cone udobja ti narava pove koliko si v resnici vreden in koliko smo se odtujili od nje, zgolj v obdobju dveh generacij. Hkrati ti ponudi možnost, da se ogromno naučiš o samem sebi, če ji le dovoliš.”

Galerija