naravno-gibanje-logo

Dan brez spomladanske utrujenosti

Že kar nekaj časa nisem ničesar napisal na blogu, pa nisem imel zimskega spanja, ampak veliko dela 😊 Da ne dolgovezim, gremo na današnjo temo – spomladanska utrujenost. To kar se meni zdi zanimivo je, da se narava spomladi prebudi in kipi od življenja, 99% ljudi pa ravno spomladi jamra, da jih daje spomladanska utrujenost. Če je meni kaj jasno, je to, da ni kriva pomlad ali narava, ampak je to človekov um. Ravno ko življenje najbolj “cveti”, zmoti tistega, ki na življenju počiva in mu jemlje energijo. Um sestavljajo misli, čustva, informacije, bolečina telesa in trpljenje duše. Um z življenjem je tako kot plevel na rodovitni njivi. Če boste pustili plevel rasti, bo jemal energijo in prostor tistim rastlinam, ki želite da rastejo. Če pa boste njivo opleli in plevel skompostirali, se vam bo energija povrnila v obliki dobre hrane za željene rastline. Bolj kot je človek (ki je v osnovi življenje - duša – zavest) obtežen s svojim umom, bolj bo to občutil preko telesa oziroma na telesu. Druge rešitve kot se soočiti s svojim umom, ga predelati in si povrniti energijo nimamo. Če vas zanima kako začeti, me kontaktirajte za terapijo čiščenja od uma.
V tem zapisu vam bom dal še primer kako prijetno in koristno preživeti dan, ter si v naravi brezplačno nabrati naravno energijo.
Odpravili smo se na sprehod, z namenom nabrati čemaž.
naravno-gibanje-cemaz
Čemaž je odličen za spomladansko razstrupljevanje, saj je naravni antibiotik, čisti kri, pomaga pri zniževanju holesterola in uravnavanju krvnega tlaka. Pomaga tudi pri čiščenju dihalnih poti, sečil in prebavil. Čemaž lahko uporabljamo kot nadomestek česna, pri nabiranju pa moramo paziti, da ga ne zamenjamo s šmarnico, jesenskim podleskom in belo čmeriko, saj so te rastline strupene in škodljive za zdravje. Sam nabiram predvsem mlade čemažove liste, drugače pa so uporabni tudi vsi drugi deli čemaža. Iz čemaževih listov lahko pripravimo pesto, namaz, omake,…
Ko smo končali s čemažem, smo se odločili, da si naberemo še mešanico za mavrični čaj 😊
Ta je vseboval:
naravno-gibanje-plucnik
Pljučnik -> že samo ime te rastline, nam pove, da je koristen za naša dihala.
naravno-gibanje-lapuh
Lapuh -> tako kot pljučnik je uporaben pri bolezni dihal, poleg tega pa čisti kri in deluje diuretično
naravno-gibanje-listi-gozdne-jagode
Listi gozdne jagode -> pomagajo pri vnetju ustne votline, čistijo ledvice, jetra in mehur, ter pomagajo pri driski.
naravno-gibanje-trobentice
Trobentice -> čaj iz cvetov trobentic je odličen za spomladansko čiščenje telesa in pri boleznih dihal
naravno-gibanje-vijolice
Vijolice -> čaj iz vijolic pomaga pri črevesnih vnetjih in boleznih dihal
naravno-gibanje-pomlad-7
Da je bil mavrični čaj še boljši, smo ga skuhali iz izvirske vode in na odprtem ognjišču. Bolj naravno se skoraj ne da :D
naravno-gibanje-cemazeva-juha
Po dolgem, prijetnem sprehodu, smo se polni spomladanske energije odpravili domov in si pripravili še odlično večerjo – čemaževo juho.
Če vas zanima več o užitnih divjih rastlinah, preživetju v naravi in drugih storitvah, ki jih ponujam, me kontaktirajte.